Orvosok a civilek élőláncában

Az orvosok szakmai kamarája is részt vesz a civilek szombati tüntetésének szervezésében.


A Magyar Orvosi Kamara (MOK) által évek óta vizionált válsághelyzet most már nem közeledik, hanem megérkezett. Tehát itt az idő, hogy az orvosok azokkal fogjanak össze, akikért dolgoznak: a civil társadalommal. Ezért a kamara szervezőként is támogatja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) szeptember 8-i, szombati budapesti megmozdulását – jelentette be Éger István mai sajtótájékoztatóján.

A kamara elnöke elmondta, hogy a MOK elnöksége felhívással fordult valamennyi Magyarországon gyógyító orvoshoz. Ebben felszólítják kollégáikat, hogy munkatársaikkal, barátaikkal, hozzátartozóikkal együtt vegyenek részt a közös, jó ügyekért szerveződő civil megmozduláson.

Honlapján a NOE többek között az egészségügy szétverése, a több-biztosítós rendszer kierőszakolása miatt hirdet demonstrációt szombatra. A délelőtt 10 órakor kezdődő megmozdulás résztvevői a Fiumei úti temetőtől a Parlamentig húzódóan élőláncot alkotnak, majd az Országház előtt tüntetnek. A rendezvény meghirdetett szónokai között szerepel Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, valamint Éger István, a MOK elnöke.

A NOE a demonstrációhoz csatlakozó szervezetek között tartja számon az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségét, az Egészséges Egészségügyért Egyesületet, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetét, a Magyar Gyógyszerészi Kamarát és a Magyar Orvosi Kamarát.

A sajtótájékoztatón Mánya Kristóf, a MOK titkára elmondta: a kamara elvárja, hogy az egészségügyi tárca összefüggéseiben elemezze és hozza nyilvánosságra a hazai csecsemőhalálozásról közzétett riasztó adatok szakmai okait.

2007-09-05 13:59 Forrás: Weborvos - Erdélyi Ildikó


« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?