Vizitdíj-mentes vakcina a veszélyeztetetteknek

Az állam által térítésmentesen biztosított influenza-védőoltások beadásáért november 25-ig nem kell vizitdíjat fizetni.

Mint arról a Weborvos elsőként beszámolt, az országos Tisztifőorvosi Hivatal szeptemberben levélben fordult az egészségügyi miniszterhez: tegye lehetővé, hogy a járványügyi érdekre való tekintettel a veszélyeztetettek, - így a hatvan éven felüliek, a krónikus légzőszervi- vagy anyagcsere betegségben szenvedők (pl. cukorbetegek) számára - a térítésmentes influenzaoltás egyszersmind vizitdíj-mentes legyen.

Az egészségügyi kormányzat a kérést méltányolva kormányrendelet módosításával megteremtette a lehetőséget, hogy az állam által térítésmentesen biztosított influenza-védőoltásra jogosult idős, illetve krónikus betegeknek az oltás beadásáért november 25-ig nem kell vizitdíjat fizetniük, amennyiben csak ezért keresik fel a háziorvost - tudtuk meg dr. Ócsai Lajostól, az OTH járványügyi osztályának vezető főorvosától.

A döntés már megjelent az országos tisztifőorvos szokásosan az influenza-szezon kezdetén kiadott körlevelében, így arról minden területi ÁNTSZ-szervezet és a háziorvosok is értesülhettek, ezért remélhető, hogy az állam által már megvásárolt, 1,3 millió adag oltóanyag eljut azokhoz, akiknek szánták.

2007-10-30 13:53 Forrás: Weborvos - kávé


« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?