A világ egyik legnagyobb egészségügyi vállalata Linux-ra migrálja egészségügyi rendszerét


Az egészségügyi rendszerekkel, orvosi berendezésekkel és gyógyszeripari termékekkel foglalkozó, 1833-ban alapított McKesson Corporation az Egyesült Államok 18. legnagyobb cége, a világ legnagyobb önálló egészségügyi vállalata. Fortune Global 500 cég, azaz bevételeit tekintve a világ első 500 cége közt szerepel. Három évvel ezelőtt a cég akut betegellátás számára kínált rendszere még IBM mainframe-eken és más nagyobb UNIX szervereken futott. Azonban a mutatkozó igények miatt (a kórházak kisebb szervereket vásároltak, az orvosi rendelőkben is inkább a 2 processzoros Intel/AMD vasak a jellemzőek, mint a 8-12 processzoros UNIX szerverek) a cég az alkalmazásait Linux-ra migrálja.

A McKesson az elmúlt két évben hetven alkalmazása közül ötvenet sikeresen migrált Linuxra, és a fennmaradó húszat is migrálni fogja egy-két éven belül. - mondta Michael Simpson, az üzletág rangidős alelnök-igazgatója. A cég az új alkalmazásait már Linuxra írja, egész pontosan Red Hat Linux-ra.

A cég számára a Linux használata - egyéb előnyök mellett - anyagi megtakarítást eredményez. A cég szakembere szerint a Linux használatával az egészségügyi szolgáltatók a költségkeretük 50%-60%-át megspórolják, és gyakran a szoftvereken megspórolt pénzt visszaforgatják az egészségügybe.

A céget tovább ösztönzi a Linux felé fordulásban az a tény, hogy az egyetemek egyre kevesebb mainframe és UNIX szakembert képeznek, míg a Linux-hoz a tanulók legtöbbje ért.

http://hup.hu/node/48652


« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?