Késhet a vizitdíj bevezetése

Index
2006. november 23., csütörtök 20:13
Kétséges, hogy január elsejétől bevezetik-e a vizitdíjat, számolt be a TV2 Tények című műsora. A legfőbb gondot az jelentheti, hogy nincs elég idő a 3 millió kedvezményre jogosultnak kiadni az igazolást.

A Tények információi szerint kétséges, hogy bevezetik-e január elsején a vizitdíjat. Képtelenség ugyanis több mint 3 millió olyan igazolást kiadni, amely a kedvezményre jogosít. Ha valóban elhalasztják, akkor csak április elsejétől kell fizetni. A Tények úgy tudja, hogy a minisztériumok lázasan keresik a megoldást, de kevés az esély, hogy időben megtalálják.

A szegedi kórházban a hírműsornak azt valószínűsítették, hogy ők biztosan nem lesznek kész a díj beszedésére. Még a költségvetésükbe sem kalkulálták bele.

A 300 forintos díjat nemcsak a háziorvosnál, hanem a gyerekorvosnál, a fogászaton, és a szakrendelőkben is fizetni kellene. A kórházban ez 300 forintos napidíjat jelent. 6 éven aluli gyerekeknek nem kell fizetni, a rászorulóknak pedig - közel 4 millió embernek - csak 100 forint lesz. Éppen ez nem tisztázott, ők hogyan igazolhatják magukat.

Horváth Ágnes, az egészségügyi tárca államtitkára a Tényeknek azt mondta, továbbra is azt szeretnék, ha január elsejétől lenne vizitdíj, de ez már nem rajtuk múlik.


« vissza

Időpont foglalás

Keresse meg a legmegfelelőbb időpontot és foglalja le online - így nem kell sorban állnia.

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?