Milyen lesz a Sas utca közlekedése a következő hetekben, hónapokban? (2008.06.07.)

Kérem engedje meg, hogy tájékoztassam Önt lakókörnyezetének, a Sas utcának átépítésérol, amelynek kivitelezése 2008. június közepén kezdődik el, és előreláthatólag 2008. szeptemberében fejeződik be. Az átalakítás során új díszburkolatot kap az utca. A munkálatok változást hoznak a forgalmi és parkolási rendben.

A megváltozó forgalmi renddel és parkolási lehetőségekkel kapcsolatban az alábbiakról szeretnék Önnek felvilágosítást nyújtani:

A Sas utca megújulásának kivitelezése három idobeni szakaszra, ütemre osztható. Az első ütem során elbontásra kerülnek a páratlan oldali terelőszigetek az utcában. A felújítás ezen szakaszában az utca menetirány szerinti bal oldalán tudnak majd parkolni.

A munkálatok második ütemében a gépjárművek a József Attila utcából csak az Andrássy út felöli irányból hajthatnak be. Ennek megfelelően az utca közlekedési táblái is megváltoznak: kizárólag a Szent István téri Mélygarázsba tartó célforgalom
hajthat majd be az utcába, illetve a Sas utca lakói, akik áthaladhatnak majd a mélygarázson, hiszen nem szeretnénk, ha hátrányt szenvednének a közlekedési nehézségek miatt. Az építés ideje alatt az utcában nem lehet majd parkolni.

A harmadik ütemben a forgalmi rend az új utcaszerkezet szerinti egy forgalmi sávon zökkenőmentesen folytatódhat, a mélygarázs melletti elhaladás ismét lehetővé válik. Az utca ebben az ütemben már a Lánchídról érkező forgalom számára
is elérhető lesz.
Záró lépésként visszafestik a zebrát a Sas utca József Attila utca felöli végére, és kihelyezésre kerülnek az új közlekedési táblák.

A Sas utca megújításának befejeztével a végleges forgalmi rend - a Hercegprímás utcához hasonlóan - a következőképpen alakul: egy sáv lesz, melyen a József Attila utca felol az Arany János utca felé lesz egyirányú a forgalom, 30 km/h maximális
megengedett sebességgel. A felszínen parkolni a burkolattal elkülönített "öblökben" lehet majd.
Amennyiben bármilyen kérdése, problémája merülne fel a beruházással kapcsolatban, kérem, hogy forduljon bármikor bizalommal a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. munkatársához, Kobza Sándorhoz a 483-5391-es telefonszámon.

A kivitelezéssel járó kellemetlenségekért szíves elnézésÜket kérjÜk! Bízom abban, hogya megújuló Sas utca elnyeri az Ön tetszését is, és a fentiekben összefoglalt változások az utcában élok kényelmét, nyugalmát szolgálják majd.

Budapest, 2008. június 6.

Tisztelettel:

Rogán Antal
Belváros polgármestere

 

Letölthető dokumentum:

« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?