Kész átverés a H1N1?

Az évszázad egyik legnagyobb orvosi botránya a H1N1! - állítja az Európa Tanács parlamenti egészségügyi bizottságának elnöke az új infl uenza súlyosságáról és világjárvánnyá minősítéséről.

Dr. Wolfgang Wodarg és 13 társa ezért indítványozta, hogy a tanács parlamenti közgyűlése vizsgálja meg, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) döntéshozóinak milyen kapcsolata van azokkal a gyógyszeripari cégekkel, amelyek az ellenszert gyártják. Szerinte ugyanis azok a szerződések, amelyeket a vakcina gyártásáról például Nagy Britanniában aláírtak, már rég készen voltak, csak "aktiválni" kellett őket, amikor a járvány hivatalosan is kitört.

- Ez Európa legjelentősebb kommunikációs manipulációja - nyilatkozta a német orvos. Megkerestük az ügyben az Egészségügyi Minisztériumot, ám ők nem kívántak állást foglalni az ügyben, s a WHO magyarországi szervezetéhez irányítottak.

- Dr. Wodarg állítását semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá, beadványa is mindössze néhány sor, amelyben a WHO-t nem is említi, hanem a gyógyszeripar nemzetközi szervezetekre, döntéshozókra gyakorolt nyomásáról beszél - mondta dr. Pusztai Zsófia, a WHO magyarországi irodájának vezetője.

- A forgalomba hozható vakcinákról egy 15 tagú szakértői bizottság dönt a WHO-nál, amelynek tagjai bizonyíthatóan nem kapcsolódnak egyetlen gazdasági társasághoz sem - érvelt az elnök. Mint mondta, az Európa Tanács parlamenti közgyűlése január 25-én dönt majd arról, hogy 28-i ülésén egyáltalán napirendre vegye-e a vakcinaszerződések vizsgálatát és tárgyalását soron következő közgyűlésén.

Dr. Pusztai Zsófia hozzátette, a WHO hosszú évek alatt alakította ki a világjárvány különböző fázisaira vonatkozó útmutatóját, amelynek legfrissebb változatát 2009 februárjában véglegesítették. Az Egészségügyi Világszervezet ez alapján minősítette világjárvánnyá tavaly júniusban az új H1N1 vírus terjedését, hiszen akkor már két földrész több országában is közösségi szinten terjedő megbetegedéseket okozott.

2010. január 20. 06:10, szerda - Krasznai Éva


« vissza

Időpont foglalás

Ebben a járványügyi helyzetben 15 percet kell foglalnia!!!

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?