Nemzetközivé válik a GlobeNet

A legújabb globális informatikai fejlesztések révén a magyar egészségügy még hatékonyabbá válhat.

Európa ötödik legnagyobb szoftvercége, a multinacionális Asseco-csoport pozsonyi leányvállalata, az Asseco Central Europe 2010. április 26-án megvásárolta a magyar egészségügyi informatika meghatározó szereplőjének számító GlobeNet ZRt. 60 százalékos részvénycsomagját.

A GlobeNet Zrt. a magyar informatikai szolgáltatók közül a legszélesebb portfólióval rendelkező vállalat. Több mint 60 magyarországi egészségügyi intézménynek nyújt informatikai háttérszolgáltatást, elsősorban MedWorks márkájú integrált egészségügyi informatikai rendszerén keresztül. A cég az elmúlt évet 854 millió Ft árbevétellel zárta, jelenleg 51 munkatársat foglalkoztat.

A multinacionális vállalatként működő Asseco-csoport a legnagyobb európai szoftverfejlesztő és informatikai szolgáltató cégek közé tartozik, árbevétele 2008-ban elérte a 430 millió eurót, alkalmazottainak száma meghaladja a 8500 főt. A vállalatcsoport érdekeltségébe tartozó szolgáltatók integrált és innovatív IT-szolgáltatásokat nyújtanak a bankszektor, pénzügyi szektor, közszféra, egészségügy, valamint kis- és közepes vállalkozások számára.

Temesfői Zsolt, a GlobeNet Zrt. vezérigazgatója pozícióját megtartja a részvények maradék 40 százaléka a vezérigazgató és korábbi üzlettársa érdekeltségében marad. Az eladó pénzügyi tanácsadója az MB Partners Zrt. volt. A GlobeNet Zrt. kapcsolódik a regionálisan felépülő informatikai csoporthoz, és a kelet-közép-európai régióban intenzív szoftverfejlesztési és értékesítési kampányba kezd.

„A magyar egészségügy meghatározó informatikai szolgáltatójaként a régió legfejlettebb vállalatai és technológiai fejlesztői közé tartozunk. Azért váltunk egy nemzetközi céghálózat részévé, hogy magyar középvállalatból regionális nagyvállalattá fejlődjünk" – mondta Temesfői Zsolt vezérigazgató. – „Közreműködésünkkel magyar egészségügyi partnereinknél a jövőben még gyorsabban jelenhetnek meg a legújabb globális informatikai fejlesztések, így a magyar egészségügy még hatékonyabbá válhat" – tette hozzá.

A 7,8 millió eurós értéket elérő tranzakció a szlovák versenyhivatal jóváhagyását követően válik érvényessé.

2010-04-28 07:35


« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?