Devecseri családnak segítettek Keszthelyen

Jótékonysági Zumba órát tartottak november 13-án Keszthelyen, A táncos fitness-edzésen több mint 230 ezer forint, valamint játékok és egyéb adományok gyűltek össze a vörösiszap katasztrófában károsult Illés Róberték számára. A család, egy fiatal házaspár fedél nélkül maradtak, és minden értéküket elsodorta az iszap. Az adományok átvétele után könnyes szemmel köszönték meg a segítséget. Mint mondták, jó érzés volt személyesen is megtapasztalniuk, hogy akadnak még, akik ismeretlenül is áldoznak a sajátjukból a rászorulóknak.

„Perceken múlt az életünk”


A szervezőhöz, Hegedűs Éva Zumba-edzőhöz Győrből érkezett a kérés: segíteni kellene egy devecseri családon, akiknek mindenük elúszott a vörösiszap katasztrófában. Mint mondja, nem sokat teketóriázott, végiggondolta mit lehetne tenni, aztán hozzáfogott, egy jótékonysági Zumba-óra előkészéséhez. A helyszínt a Csány-Szendrey ÁMK biztosította. A tornacsarnokban végül mintegy kétszázan gyűltek össze, hogy hitet öntsenek a devecseri Illés Róbertbe és feleségébe és adományaikkal is segítsék a családot. Több mint százan egy órán keresztül mozogtak a helyi és a Budapestről, illetve más városokból érkezett szakemberek vezetésével, mások pedig a lelátóról kísérték figyelemmel az eseményeket. A csarnokban ott volt Róbert és felesége, valamint a gyerekek is, és elkísérte őket az ugyancsak nehéz helyzetbe került, a korábban a szomszédjukban lakó nagymama is.

„A kisfiamat hoztam haza az oviból- idézte fel a történteket Melinda-, amikor becsengetett valaki, hogy szedjem össze nagyon gyorsan az értékeimet, és hagyjam el a házat. Mire felfogtam, hogy mit mond, már rohant is tovább az illető. Utóbb kiderült, hogy egy rendőr volt. Hiretelen nem is értettem, hogy mi történik. Aztán kinéztem az ablakon és azt láttam, hogy hömpölyög felénk a vörösiszap. Felkaptam a gyerekeket, és felrohantam velük az emeletre. Annyi időm volt még, hogy vissza leszaladjak a táskámért, abban volt még egy kis pénzünk. Mire újra felértem már megtelt a ház, és elvitt mindent az ár. Perceken múlt az életünk, ha nem tudunk felmenekülni az emeltre, akkor esélyünk sincs a túlélésre. A férjem nem volt még otthon, később érkezett meg, egy traktorral hozták, azzal tudták megközelíteni a házat. Amikor a tűzoltóktól hallotta, hogy nem találnak minket, kétségbeesésében gondolkodás nélkül leugrott az iszapba, hogy megkeressen bennünket. Csúnyán megsérült, a hegek ma is látszanak a lábán.”

Mint mondja a katasztrófa nagyon megviselte őket, de nem hagyják, hogy mindez az egész életükre rányomja a bélyegét. Nem tehetik, már csak a 4,5 éves kisfiuk, valamint 6 hónapos kislányuk miatt sem, akiknek kiegyensúlyozott, örömteli jövőt szeretnének biztosítani. Most rokonoknál laknak, és azt, hogy mikorra rendeződhet az életük, mi minden történik még velük, nem tudják, de saját bevallásuk szerint erőt ad nekik az a segítőkészség, amivel Keszthelyen is találkoztak. A rendezvény végén meghatódva vették át az összegyűlt több mint 231 ezer forintot, és mellé az adományként kapott játékokat, pelenkát, illetve más ajándékokat.

A cikk: Zala Média Online

Video: Jótékonysági Zumba Keszthelyen

A másik cikk videóval: Jótékonysági Zumba óra a vörös iszap károsult Illés család részére

Ez a cikk:

Keszthely - Közel 300 ezer forint és rengeteg tárgyi adomány gyűlt össze azon a jótékonysági zumba esten, melyet egy devecseri vörös iszap károsult család megsegítésére szerveztek.

2010. október 4-e örökre emlékezetes nap marad a devecseri és kolontári lakosoknak. Ekkor szakadt át az Ajkai Timföldgyár vörös iszap tárolójának egyik fala. A kiömlő iszap elöntötte Devecsert és Kolontárt, 10 ember életét követelte és több száz család maradt fedél nélkül. A katasztrófa óta egymást követik a segítő szándékú adományok, egy ország megmozdult a károsultak megsegítésére. Több tucat jótékonysági rendezvényt szerveztek és szerveznek a jövőben is, az otthon nélkül maradt családok segítésére. Ilyen segítő szándékkal jött létre Keszthelyen az a sport rendezvény, ahol a mozgást kedvelők adakozhattak. A jótékonysági zumba fittnes – t Hegedüs Éva, zumba oktató szervezte, melyre Budapestről is érkeztek oktatók és Szegedről művészbarátai.

Illés Róbert feleségével és két kisgyermekével élt Devecserben. Az iszapáradat 3 éve épült új családi házukat tette lakhatatlanná, a család nem akar visszatérni Devecserbe. A pénz mellett nagyon sok tárgyi felajánlás is érkezett a családnak. A 4 és fél éves Dávid apukájával bontogatta az ajándékokat.
A adomány gyűjtés a segítő szándék nem áll meg, hiszen további jótékonysági rendezvényeket szerveznek az Illés család megsegítésére.

Keszthelyi Televízió - Szabó Csilla

További képek:


 


« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?