Molnár Lajos: a vizitdíj pozitív hatása már érezhető

Az egészségügyi miniszter elégedett a vizitdíj rendszerével, bár azt elismeri, hogy akadnak hiányosságok.

Molnár Lajos a parlamentben, napirend előtti felszólalásában közölte: a tárca a hét második felében közzéteszi az úgynevezett kórházlistát. A hét második felében teszi közzé az úgynevezett kórházlistát az Egészségügyi Minisztérium. A tárca vezetője a parlamentben, napirend előtt hozzátette: ezzel együtt nyilvánosak lesznek az új területi ellátási kötelezettségek is.

Molnár Lajos szerint "egyre többen látják: hamis volt az a mítosz, hogy az egészségügy ingyenes". A miniszter hozzátette: a vizitdíj pozitív hatása már most érezhető, mert a várótermekben kevesebb időt kell eltölteniük a betegeknek, az orvosoknak pedig havonta 150 ezer forint bevételt jelent a vizitdíj.

Az egészségügyi tárca vezetője szerint "a vizitdíj rendszere apróbb módosításokra szorul, erre példa a munkaközben balesetet szenvedett tűzoltók vizitdíj-fizettetése is".

Molnár Lajos kiemelte: április elsejétől több mint ezer gyógyszer ára csökken átlagosan 16 százalékkal, miközben, mint mondta, alig néhány gyógyszer ára nő hat százalékkal.

A miniszter hangsúlyozta azt is: egy friss közvélemény-kutatás szerint az emberek többsége támogatja az egészségügy átfogó átalakítását. Mint mondta, a kutatás szerint a vizitdíj bevezetésének megítélése is lényegesen javult az állampolgárok körében.

Forrás: InfoRádió/MTI

2007. március 05. 14:57, hétfő - Krasznai Éva


« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?