On-line ellenőrzés

Dátum : 2007.03.28. 06.34 Adó : TV2 Műsor : Tények reggel

Mv.: - Három nap múlva, áprilistól már szűri az OEP a potyautasokat. Vagyis azokat, akik nem fizetnek egészségbiztosítást. Több százezren vannak. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár számítógépes kapcsolatban lesz a kórházakkal és a szakrendelőkkel. A háziorvosok viszont csak egy listát kapnak. Ez alapján ellenőrizhetik a betegeket. Több háziorvos szerint e miatt majd sokat kell várni a betegeknek. A telefonnál Molnár Barbara, az OEP szóvivője. Jó reggelt kívánok!

Molnár Barbara szóvivő, OEP: - Jó reggelt kívánok!

Mv.: - Barbara! meddig rendezhetik a helyzetüket a potyautasok, tehát meddig kapnak ellátást vagy mikortól nem kapnak?

Molnár Barbara szóvivő, OEP: - Idén ugye egyetlen új elem van a rendszerben, az az, hogy az egészségügyi szolgáltatóknak április elsejétől figyelmeztetni, figyelmeztetniük kell azokat az ellátottakat, akiknek a rendszer szerint nincsen jogviszonyuk. Az ellátást természetesen ugyanúgy megkapja mindenki, ahogy korábban, viszont, akinek nincsen jogviszonya, az fog kapni erről egy értesítést, egy hivatalos értesítést az orvosnál.

Mv.: - Az orvosok, azok már eddig is sokat panaszkodtak az adminisztráció miatt, és azt mondják, hogy ezekután még tovább nőnek a terheik. Ön szerint ez így lesz vagy gördülékenyen fog működni ez a rendszer?

Molnár Barbara szóvivő, OEP: - Az OEP felkészült arra, hogy a rendszer működjön és a tervek szerint ennek gördülékenyen kell működnie. A járóbeteg szolgáltatók illetve a fekvőbeteg intézmények on-line módon kapcsolódhatnak majd az OEP rendszeréhez, így a TAJ-szám megadásával, illetve annak hiányában egyéb személyi adatok megadásával néhány másodperc alatt lehívható lesz az, hogy az illetőnek van-e jogviszonya, vagy nincsen. Ugyanakkor a háziorvosok, hiszen ők fix ellátotti körrel dolgoznak, ha nem tudnak on-line módon a rendszerhez kapcsolódni, akkor off-line módon egy havi jelentésen keresztül kapnak rendszeresen értesítést arról, hogy az ő ellátotti körükben hogy változnak a jogviszonyok. De azok a háziorvosok, akik tudnak illetve akarnak a rendszerhez on-line módon csatlakozni, azok ezt természetesen megtehetik.

Mv.: - Molnár Barbara! Köszönjük szépen!

Molnár Barbara szóvivő, OEP: - Köszönöm én is!


« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?