Reménykedik a szakma - tárgyalóképesebb minisztert akarnának

Orvosok, gyógyszerészek és betegek egybehangzóan azt remélik, hogy Molnár Lajos lemondása után az új miniszterrel könnyebb lesz tárgyalni, és a véleményüket is jobban figyelembe veszik majd a döntéseknél.

A szakmai szervezetek szerint soha olyan nehéz nem volt kommunikálni az egészségügyi tárcával, mint az előző 10 hónapban. Szinte mindenki azt reméli, a reform lassulni fog, és néhány pontját is módosítja majd az új miniszter – adta hírül az RTL KLub Híradója.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter nagyon ritkán állt a sajtó elé, és a panaszok szerint keveset tárgyalt a szakmai szervezetekkel is. A Cukorbetegek Országos Szövetségének elnöke most azt reméli, ha a reformokat nem is törlik el, jobban meghallgatják majd a véleményüket.

Abban bízunk, tárgyalóképesebb partnerünk lesz, és a reformfolyamat lassulni fog, illetve átgondoltabb lesz – mondta Kincses János, a Cukorbetegek Országos Szövetségének elnöke.

A gyógyszerészek az első pillanattól hangosan tiltakoztak Molnár Lajos minden terve ellen. Most is azt mondják, ha mással kell tárgyalniuk, könnyebb lesz az együttműködés is.

Egy új miniszter személyében talán elkerülhetők lesznek azok a kommunikációs, tájékoztatásbeli problémák, mint eddig voltak – mondta Horváth Tamás, a Gyógyszerészkamara elnöke.

A kórházszövetség csütörtökön tartotta Siófokon éves nagygyűlését. A legtöbb igazgató az RTL Klub információi szerint örül a miniszter lemondásának, de a szövetség hivatalos állásfoglalását a továbbiakról csak pénteken közlik.

Tíz hónapja az orvosi kamara elnöke és Molnár Lajos még beszéltek egymással. Aztán hamar elmérgesedett a viszonyuk. Éger István szerint az új miniszterrel nyitottak a megbeszélésre. Csak egy dologról nem hajlandóak tárgyalni. Egyetlen dologban kötött a véleményünk. Ebben az országban a szolidaritáson alapuló egybiztosítós rendszernek van helye – mondta Éger István, az Orvosi Kamara elnöke.

Az egészségügyi szakemberek szerint az új miniszter kinevezése után a lobbiharcok, és a szakmai viták is kiújulnak majd. (FH/RTL Klub)

2007. április 5. 20:30


« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?