értesítő

tovább »


Figyelem!

Tisztelt Páciensek!

Ismertetem a legújabb EMMI miniszteri levelet és egyúttal kérem Önöket figyelmesen olvassák el és tartsák be az abban foglaltakat.

A későbbiekben lehetőséget biztosítok a háziorvosi rendelőben (1054 Budapest, Hold u. 8.) a megszokott rendelési időben óránként négy pacienssel történő találkozásra E-mailen vagy telefonon történő előzetes egyeztetést követően. Az elsődleges kapcsolattartás továbbra is az adminisztratív feladatokat tekintve (rendszeresen szedett gyógyszerek „felhőbe”, táppénzes lapok, stb.) e-mail-ben történik: info@citymed.hu vagy knagy@citymed.hu .

A levél tájékoztat arról is, hogy a hatósági vizsgálatok, gyógyszer javaslatok halasztódnak, mert az eddig érvényes igazolások érvényesek maradnak.

Kérem Önöket arra, hogy a telefonos megkeresést ezentúl a rendelési időre korlátozzák és csak indokolt esetben hívjanak (+36309429729). Az elsődleges kapcsolattartási mód az e-mailes (info@citymed.hu , knagy@citymed.hu )

Nagyon fontos, hogy az e-mailben pontosan adják meg az adataikat, részletezzék a panaszaikat és pontosan írják meg a kért gyógyszerek adatait is.

Tehát a levél:

„Háziorvosi ellátás újraindítása (2020. május 4.) - azzal a feltétellel, hogy rendelésre kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban lehet beteget fogadni. Az egészségügyi szolgáltatónak és a betegeknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egyeztetett időpontok megtartására, a várókban töltött idő és személyek számának minimalizálására. A rendelőbe belépéskor hőmérséklet mérés szükséges, a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani. Folyamatos fertőtlenítőszeres takarítást kell elvégezni, a dolgozók részére vírusölő hatású kézfertőtlenítőszert, szükség szerint védőeszközöket (védőköpeny, gumikesztyű, szájmaszk) kell biztosítani.

Működés:

A személyes találkozással járó vizsgálatokat továbbra is előzetes konzultációhoz kell kötni, telefon, e-mail, vagy a háziorvos által meghatározott egyéb elektronikai eszközök használatával. A távkonzultáció eszközeinek igazodni szükséges a lakosság lehetőségeihez. A távkonzultáció szabályozása terjedjen ki a háziorvos/ápoló elérhetőségének időbeli keretére is, elsősorban a korábban szokásos rendelési időhöz igazodva.

A telefonkonzultációt követően kerülhet sor a személyes orvos-beteg találkozásra, mely előjegyzés szerint történjen, a jogszabály szerinti heti 15 órában. Az előjegyzés fő szabálya óránként maximum 4 beteg vizsgálata.

Szervezési feladatok:

       Meghatározott háziorvosi tevékenységek véglegesen kerüljenek át a nem kontakt ellátási körbe (telefonon vagy egyéb nem kontakt platformon): igazolások, keresőképtelen állomány igazolása, egyéb igazolások, szociális ellátásokhoz szükséges dokumentumok. Ezeket az adminisztratív feladatokat a kéréstől számított 5 munkanapon belül kelljen teljesítenie a praxis dolgozóinak.

       A szakorvosi javaslatok, közgyógyellátási igazolvány lejárata a veszélyhelyzet megszüntetését követően is hosszabbodjon meg hat-tizenkét hónapig, csökkentve ezáltal a járóbeteg ellátásra hirtelen visszanehezedő nyomást.”

A

https://koronavirus.gov.hu/

internetes felületen "hiteles és naprakész információkat talál a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén".

"A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében": 

Információs vonalak: +3680277455, +3680277456


tovább »

Időpont foglalás

Ebben a járványügyi helyzetben 15 percet kell foglalnia!!!

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?