értesítő

tovább »


Figyelem!

 

Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására, nem kell a háziorvosát keresnie.  

Itt lehet regisztrálni Covid-19 elleni védőoltásra:

https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

Itt tud oltási időpontot, oltóhelyet, kiajánlott oltóanyagot foglalni:

https://www.eeszt.gov.hu

Amennyiben várandós vagy szoptat az alábbi e-mail címen intézheti az oltást: 

kismamaoltas@bfkh.gov.hu

Ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem  tudott róla vagy nem készült róla teszt, akkor igazolhatja a fertőzésen való átesését ellenanyag vizsgálattal is. Ebben az esetben a vizsgálat önköltséges, de hatósági áras, amelynek összege 11000Ft. Emellett ki kell fizetnie a védettségi igazolvány kiállításának 3000Ft-os összegét is. Ha az ellenanyag vizsgálat igazolja, hogy korábban valóban fertőzött, volt, akkor a védettségi igazolvány érvényessége 4 hónap. Ebben az esetben az igazolványt elektronikus úton ( a fővárosi és megyei kormányhivatal által rendszeresített elektronikus űrlapon), vagy személyesen is lehet igényelni bármely kormányablakban.

Amennyiben valaki jogosult az igazolványra, de bármilyen okból nem kapta meg, a problémát a vedettsegiigazolvany@1818.hu e-mail címen is lehet jelezni.

Amennyiben korábbra szeretné hozni a második Astra Zeneca oltását: 

A központi eljárásrend értelmében igényét az astra@bfkh.gov.hu e-mail-címre szükséges elküldeni Budapest Főváros Kormányhivatala felé, és a válaszukban foglaltak szerint kell eljárni.

Új hír:

Időpontfoglalás nélkül lehet védettéségi kártyával kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakokban (tehát nem a háziorvosnál):

 

Jogszabályi környezet:

 

  • 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet a koronavírus elleni védettség igazolásáról
  • 108/2021. (III. 5.) Korm. rendeletet a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet módosításáról

 

 


tovább »

Időpont foglalás

Ebben a járványügyi helyzetben 15 percet kell foglalnia!!!

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?