értesítő

tovább »


Figyelem!

Tisztelt Páciensek!

Covid-19 vírus statikus mintavételi pontok Budapesten: 

 Bp. X. kerülte Albertirsai út Expo tér autós mintavételi pont (csak autóval érkezhet a páciens!)

Bp. III. kerület Pók utca autós mintavételi pont (csak autóval érkezhet a páciens!)

 Bp. XVIII. kerület Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I. terminál parkoló (csak autóval érkezhet a páciens!)

Bp. XXL kerület Deák Ferenc tér - Piac mellett (csak autóval érkezhet a páciens!)

Bp. XIII. Dévai utcai 15/a OMSZ mintavételi állomás (megkötés nincs)

Bp. XII. kerület Kútvölgyi út 4. - Kútvölgyi kórház kék kapu (megkötés nincs)

Kérjük az ilyen módon történt időpont egyeztetés eset a háziorvos kollégák a következőkről tájékoztassák a betegeket (melyet a válasz email is tartalmaz):

„Elsődlegesen orr-garatból gyors Ag teszt történik, mely eredményétől függően PCR mintavételezés is szükséges lehet. PCR esetén is orr-garat és száj-garat mintavétel történik. Az egyeztetett időpont előtt 3-4 órával sem folyadékot sem szilárd ételt nem szabad fogyasztani! Továbbá nem szabad fogat mosni és dohányozni sem.

 A vizsgálatra szájmaszkban érkezzen és kövesse a helyszínen kihelyezett útmutatókat. A vizsgálatra vigye magával: a TÁJ kártyáját és egyéb személyét igazoló dokumentumait. A vizsgálatkérő lap a rendszerünkből a helyszínen kerül kinyomtatásra."

 

Influenza elleni védőoltásról: 

Első körben az eddig kapott 200 db 3Fluart influenza védőoltást az idős és krónikus betegeknek beadtuk. Egyenlőre több oltóanyagot nem kaptunk.

A gyógyszertárakban egyik influenza oltóanyag sem szerezhető be.

 

Értesítem Önöket a 2020/2021. évi influenza oltóanyaggal kapcsolatos fontos ismeretekről:

A 2020/2021. évi influenza oltóanyag összetétele:

Az influenzavírus rendkívül változékony, ezért minden szezonra új oltóanyagot kell gyártani. Az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Gyógyszerügynökség bizottsága a 2020/2021. évi influenza szezonra a trivalens influenza elleni vakcina előállításához az északi féltekén az alábbi influenza vírustörzseket ajánlja:

– A/ Guangdong-Maonan/SWL1536/2019 (H1N1)pdm09-szerű;

– A/ Hong Kong/2671/2019 (H3N2)-szerű;

– B/ Washington/02/2019 (B/Victoria lineage)-szerű.

Az előző szezonban alkalmazott vakcinához képest az idei oltóanyagban mindhárom vírustörzs megváltozott. Az idei szezonban alkalmazandó térítésmentes influenza oltóanyagok a 3 évesnél idősebbek számára a korábbi évekhez hasonlóan 1 300 000 adag áll rendelkezésre. Az oltóanyagok központilag, a költségvetés terhére kerültek beszerzésre. Tekintettel arra, hogy az influenza elleni védőoltás a súlyos, kórházi ellátást igénylő megbetegedések és az influenza okozta halálesetek megelőzése céljából javasolt, ezért szakmai ajánlás továbbra is az, hogy a kockázati csoportba tartozók körében minél magasabb átoltottságot érjünk el. A vakcina megfelel a WHO északi féltekére, a 2020/2021-es influenzaszezonra vonatkozó ajánlásának.

Az influenza elleni védőoltás legfontosabb célcsoportjai:

Az influenzavírus által okozott megbetegedések súlyosságának, valamint a halálozások számának csökkentése érdekében az alábbi kockázati csoportokat javasolt oltani első körben a 3 évesnél idősebb

• krónikus légzőszervi betegségben szenvedők, pl. asztmás betegek;

• súlyos elhízás vagy neuromuscularis betegség miatt csökkent légzésfunkciójú betegek;

• szív-, érrendszeri betegségben szenvedők (kivéve a megfelelően beállított magasvérnyomás-betegséget);

• veleszületett vagy betegség/kezelés révén szerzett immunhiányos állapotú betegek (beleértve a HIV-pozitív személyeket, daganatos betegségben szenvedőket is);

• krónikus máj- és vesebetegek;

• anyagcsere-betegségben szenvedők, pl. diabetes;

• várandósok a gesztációs héttől függetlenül;

• azok a nők, akik a gyermekvállalást az influenzaszezon idejére tervezik;

• rehabilitációs, átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben, lakóotthonokban vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápolt, gondozott személyek;

• 60 éven felüliek, egészségi állapotuktól függetlenül;

• egészségügyi dolgozók.

 Második körben mindenki számára az oltóanyag (3Fluart vaccina) ingyenesen beadható és mindenkinek a saját háziorvosa adja be.

"A Nemzeti Népegészségügyi Központ megvásárolja a Sanofi Pasteur magyarországi felhasználásra szánt teljes Vaxigrip tetra készletet. Ennek értelmében sajnálattal értesítjük, hogy nincs kereskedelmi forgalomba hozható, azaz a gyógyszertárakban értékesíthető Vaxigrip tetra influenza elleni vakcina."

 A rendelésekre időpont foglalni itt lehet:

http://www.citymed.hu/elojegyzes.php 

Kérem önöket arra, hogy a "megjegyzés" rovatban részletesen tüntessék fel panaszaikat, kéréseiket, a rendszeresen szedett gyógyszerkéréseket is. A kedvezményes felírhatóságról szóló friss javaslatokat fényképezzék le vagy szkenneljék be és küldjék el az e-mail címemre. Ezáltal megkönnyítik munkámat. A személyes találkozáshoz (akár a panaszok miatt akár védőoltás beadása érdekében) továbbra is előzetes egyeztetés sükséges akár telefonon, rendelési időben (+3613541893 vagy +36309429729), akár E-mailen ( knagy@citymed.hu ). A rendelésemen csak láztalan betegeket tudok fogadni. Ha lázas telefonon hívjon! 

 

A

https://koronavirus.gov.hu/

internetes felületen "hiteles és naprakész információkat talál a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén".

"A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében": 

Információs vonalak: +3680277455, +3680277456


tovább »

Időpont foglalás

Ebben a járványügyi helyzetben 15 percet kell foglalnia!!!

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?