Halálos motorbaleset Pécs és Komló között (Videóra vette frontális ütközését a motoros)

Életét vesztette az a motorkerékpáros, aki egy másik motorossal ütközött a Pécs és Komló közötti úton vasárnap - közölte a baranyai rendőrség ügyelete az MTI-vel. A cikkben közöljük az MTV Híradójának birtokába jutott felvételt, amelyet a járművön elhelyezett kamera rögzített a baleset idején.

Pecsinapilap - Pécs internetes napilapja

Halálos motorbaleset Pécs és Komló között (Videó, csak erős idegzetűeknek!)
2007-06-11 14:34:43

Mentőhelikopter szállította életveszélyes sérüléseivel kórházba azt a felelőtlen motorkerékpárost vasárnap délután, aki a Mánfa-Pécs közötti útszakasz egyik be nem látható útkanyarulatában a záróvonalat átlépve nagy sebességgel előzött meg egy autót és eközben nekiütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő motorosnak, aki a helyszínen azonnal életét vesztette.

A KRESZ-szabályszegő erzsébeti fiatalember ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást.

Pecsinapilap - Pécs internetes napilapja

http://www.pecsinapilap.hu/?id=23828

Videóra vette frontális ütközését a motoros

Elképesztő baleset történt Baranya megyében. Egy motoros videóra vette saját frontális ütközését egy másik, vele szemben szabályosan haladó motorossal. A vétlen vezető belehalt sérüléseibe. A balesetet okozó motoros is súlyosan megsérült, őt az Index információi szerint altatják a kórházban.

Életét vesztette az a motorkerékpáros, aki egy másik motorossal ütközött a Pécs és Komló közötti úton vasárnap - közölte a baranyai rendőrség ügyelete az MTI-vel, még vasárnap. A baleset azután következett be, hogy az egyik Pécsről Komló irányába tartó 23 éves motoros a záróvonalat átlépve egy személygépkocsit előzött és összeütközött a szemközti sávban szabályosan haladó kétkerekűvel - mondta el az ügyeletes.

A vétlen motoros meghalt
A vétlen motoros a helyszínen életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Időközben több tévéműsor is sugározta a balesetet okozó motorosnak a videofelvételét, amelyet a motorjára rögzített kamerával készített. A hirado.hu felvételén jól látható, hogy a vezető 130-cal hajt, és hogy többször átlépi a zárvonalat is, majd összeütközik egy másik motorossal.

Egy másik motoros megúszta
A vétlen motoros - aki belehalt a karambolba - még lámpájával is jelzett a vele szembe jövőnek, amikor az áttért az ő sávjába, ez jól látható a felvételen. A "kamerás" azonban a kanyarban nem tudott korrigálni, mivel éppen előzött, és már ekkor majdnem összeütközött egy másik motorossal, akit csak centikkel, legfeljebb fél méterrel került el. (Ez a motoros sértetlenül megúszta az esetet.)

A felvételen látható a kamerás és a vétlen motoros ütközése. Egy pillanatra megszakad a videó, aztán a kamera megpördül, és a motorral együtt felborul.

A kamerás motoros az Index információi szerint szintén súlyos sérüléseket szenvedett, őt jelenleg is altatják a kórházban, miután mentőhelikopterrel szállították el a helyszínről.

A "kamerás" motoros több felvételét is megtalálták, volt olyan is, amelyen 299-km-t mutatott a kilométeróra.

Szemtanúkat keresnek
A rendőrség felhívást tett közzé, mert szemtanúkat keresnek. A Pécsi Napilapon olvasható közlemény szerint "a rendőrség kéri azokat a személyeket, akik a balesetet látták, vagy ezt követően a helyszínen, illetve - június 10-én 17 óra 30 perc és 17 óra 50 perc közötti időszakban - a Mecsek-pihenőben tartózkodtak", vagy "akik a balesettel kapcsolatban érdemi információval rendelkeznek, jelentkezzenek személyesen a Komlói Rendőrkapitányságon, illetve a 06/72/582-440-es számon."

A rendőrök egy fehér, illetve világos színű BMW utasait, illetve vezetőjét is várják, ők is valószínűleg szemtanúi lehetnek az esetnek.

Várják azok jelentkezését is, akik a 66-os főközlekedési út Árpád-tető-Mánfa közötti szakaszán, illetve vasárnap délután a 6-os számú főközlekedési út Pécsvárad - Pécs közötti útszakaszán nagy sebességgel előztek meg motorosok, vagy az ilyen nagy sebességgel végrehajtott előzések miatt veszélyeztetve érezték magukat, ki kellett térniük a szemből, záróvonalat átlépve szabálytalanul, nagy sebességgel előző motorosok elöl - írja a Pécsi Napilap.

http://index.hu/politika/bulvar/duej3738/

Index (ugyelet@mail.index.hu)
2007. június 11., hétfő 21:02


« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?