Régebbi hírek

 

Megkezdődött az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér próbaüzeme

2017-02-15 - Elindult az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) éles próbaüzeme, az ellátó intézményeket, orvosokat, gyógyszerészeket a betegadatokkal összekapcsoló rendszer növeli a betegbiztonságot - mondta az egészségügyért felelős államtitkár.

tovább »

Csak látszólag jobb élni Budapesten

2017-01-31 - Ezer lakosra számítva a magyar fővárosban születik a legkevesebb gyerek, 2000 óta eltűnt a város egészségügyi ellátórendszerből majdnem 60 háziorvos, 38 házi gyermekorvos, és az akkori 90 helyett ma csak 67 mentőautó segít a bajba jutottakon.

tovább »

Nagyot vágtak egy fontos szociális juttatáson: az időseknek fájhat

2015-01-17 - Durván megemelte a házi segítségnyújtásra való jogosultság rászorultsági küszöbét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A szerdai Magyar Közlönyben kihirdetett változás azt jelenti, hogy a jövőben nagyon sokan eleshetnek attól a lehetőségtől, hogy az otthonukba kijárjon valaki, aki segít a mindennapokban boldogulni, például gyógyszert adagolni, bevásárolni, vagy mosakodni. Oldja meg a család! A már megítélt gondozást nem veszik el, a szigorítás az új igénylőkre fog vonatkozni.

tovább »

Centrum-Lab Vérvételi hely a Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálatnál

2014-12-06 - A második emeleten a vérvételi szobában keresse a vezető asszisztenst !!!!

tovább »

Orbán már magával is vitatkozik

2014-09-20 - Orbán Viktor szerint a 2008-as szociális népszavazás legfontosabb eredménye az volt, hogy sikerült megakadályozni az egészségügy privatizációját, mert az egészségügyet nem lehet üzleti szempontok szerint működtetni.

tovább »

26/2014. (IV. 8.) EMMI rendelet a várandósgondozásról

2014-08-31 - 26/2014. (IV. 8.) EMMI rendelet a várandósgondozásról

tovább »

Az áltudomány 7 figyelmeztető jele

2014-01-04 - Robert L. Park, az amerikai Maryland Egyetem fizika tanszékének professzora úgy véli, ha egy állítás az alábbi pontok közül többnek is megfelel, akkor valószínűleg áltudománnyal van dolgunk. Természetesen előfordulhat, hogy egy tényleg jelentős felfedezés ezen ismérvek némelyikével rendelkezik, de ennek kicsi az esélye, és halmozott találat esetén Park szerint biztosra vehetjük áltudományos voltát.

tovább »

Végzettség nélküliekkel töltené fel a szakmát a kormány

2013-12-31 - Új kormányterv: végzettség nélküliek lehetnek ápolók

tovább »

A milliókat érintő kirakatbetegség

2013-09-01 - A névvel viszonylag keveset találkozunk, ám maga a kór nem is annyira ismeretlen.

tovább »

Újabb riadalom érik az egészségügyben

2013-04-18 - A kényszernyudíjazás után a foglalkoztatási jogviszonyok kormányzati áttekintése kelt izgalmakat a kórházakban, rendelőkben – tűnik ki a Magyar Nemzet cikkéből.

tovább »

Vízbevető hétfő

2013-03-31 - A húsvéti szokások tárházának egyik legismertebb hazai eseménye a húsvéti locsolás, e napot sokáig vízbevető hétfőnek is nevezték.

tovább »

Síbalesetek megelőzése

2013-01-13 - Az alpesi sízés szépsége és üdítő hatása mögött sok veszély is lappang, melyek nem szükségszerű velejárói. A balesetek 90%-a elkerülhető gondos felkészüléssel és figyelmes síeléssel.

tovább »

Miért mennek külföldre a magyar orvosok

2013-01-06 - Ahogy elnézem az orvosi demográfia és az elvándorlás adatait, körülbelül 11 év múlva megy el az utolsó orvos Magyarországról, akár külföldre, akár nyugdíjba, de az is lehet, hogy lesz, aki egyszerűen megelégeli majd azokat a körülményeket, amelyek között a huszonegyedik században orvosként Magyarországon dolgoznia kell.

tovább »

Interjú a Semmelweis Egyetem rektorával

2012-12-06 - Féltik autonómiájukat az orvosegyetemek

tovább »
Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?