Mégsem lesz kötelező a kórházi széf

Mégsem büntetik meg azokat a kórházakat, amelyek nem szereznek be minden ágy mellé széfet, mert az MSZP megegyezett az Egészségügyi Minisztériummal az erről szóló rendelet módosításáról - mondta Schvarcz Tibor szocialista szakpolitikus hétfőn újságíróknak.


 Az egészségügyi bizottság MSZP-s alelnöke kérdésre válaszolva azt mondta: a tárca nem annyira könnyen, de végül elfogadta a javaslatot, amelynek értelmében mégsem változik azoknak az intézményeknek az OEP-finanszírozása, amelyek nem tesznek minden kórházi ágy mellé széfet.

Mint mondta, az MSZP az eredeti rendeletet ésszerűtlennek tartotta és a kórházak is tiltakoztak. Schvarcz Tibor elmondta: a módosítás szerint a kórházi osztályoknak valamiféle értékmegőrzési lehetőséget biztosítaniuk kell, de nem feltétlenül szükséges, hogy ez ágy mellé rendelt széf legyen.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter tavaly decemberben jelentette be, hogy 2008. február 15-től kötelező lesz minden kórházi ágyhoz széfet biztosítani, megelőzendő a kórházi lopásokat.

A miniszter akkor közölte: a széfek beszerzését az intézményeknek kell megoldaniuk, azonban ehhez 600 millió forintot ad a tárca, amely összeget még december végéig megkapják a kórházak.

Forrás: MTI
2008. március 03. 16:00, hétfő - Krasznai Éva


« vissza

Időpont foglalás

Ebben a járványügyi helyzetben 15 percet kell foglalnia!!!

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?