Dr. Google - Itthon is egyre több orvos használja a webet

Általánossá vált az internethasználat az orvosok körében, mindössze minden tizennegyedik orvos állítja, hogy hatékonyan tud dolgozni internet nélkül.

Az internet az orvosok munkájának és életének szerves része, mára az idősebb generáció jelentős többsége is megbarátkozott vele. Többek között ez derült ki a WEBBeteg és a Szinapszis Kft. közös kutatásából.

Jelenleg a hazai orvosok 96 százaléka rendelkezik internet-hozzáféréssel (2004-ben ez csak 65 százalék volt), döntő többségük a munkahelyén és otthon is eléri a világhálót. Vannak orvos-csoportok, mint például a kardiológusok, radiológusok, neurológusok, ahol az internet-hozzáférési és felhasználási arány 100 százalékos, de még a legkevésbé aktív onkológusoknál is eléri a 83 százalékot.

Az internetező orvosok közel kétharmada (60 százalék) mindennap internetezik, ők jóval több időt is töltenek a számítógép előtt (43 százalékuk fél-egy órát), mint a ritkábban internetező társaik. Függetlenül attól, hogy magán- vagy szakmai céllal interneteznek-e, az orvosok több mint fele 17 óra után ül a gép elé.

Az internet szerepe rendkívül jelentős az orvosok munkájában, kisebb-nagyobb mértékben szinte mindannyian használják. Az életkor szerinti bontás alapján megfigyelhető, hogy a fiatalabb orvosok körében közel 100 százalékos az internet ilyen célú alkalmazása. Minden második orvos a szükséges szakirodalmat (szaklapokat, könyveket, cikkeket) olvassa el a világhálón, és közel ugyanennyien szakmai hírek, újdonságok keresésére használják azt. Magas (25 százalék) a gyógyszer-információkat interneten keresők aránya is.

WEB Beteg - VGO
2009. január 30. 06:40, péntek

WebDoki http://www.webdoki.hu/cikk.php?cid=50404


« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?