A férfiak széjjelhagyják a baktériumaikat

A férfiak a koszosabbak, állítják a kutatók, akik kimutatták, hogy még az irodai környezetükben is több a baktérium, mint a nőkében – tudósít a Medipress.

 

Úgy tűnik, hogy a férfi nem csak az erősebbik, hanem a piszkosabbik nem is. A kaliforniai San Diego Állami Egyetem tudósai ugyanis 90, férfiak vagy nők által használt irodát vizsgáltak át, és körülbelül 500 fajta baktériumot találtak, többségüket a férfiak irodáiban. A kórokozók nagy része az emberi bőr felületéről, orrból, fülből vagy belekből származott, kisebb részük pedig cipőkről és ruhákról.

A legszennyezettebbek a telefonok és a székek voltak, de nagy mennyiségben voltak baktériumok a számítógépek billentyűzetén is. Dr. Scott Kelly, a kutatás vezetője az eredményeket azzal indokolta, hogy a férfiak a nőkhöz képest kevésbé higiénikusak, ritkábban mosnak például fogat, vagy kezet is. "A férfiak nem veszik olyan komolyan a higiéniát, pedig többet izzadnak, ami vonzza a baktériumokat" - tette hozzá a kutató. A tanulmány a PLoS ONE oldalain jelent meg

(forrás: Medipress )
2012. június 06. 05:34


« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?