Kérdezzen Ön is! »

Hirschberg Andor Dr.

fül-, orr-, gégészet - részletek mutatása / elrejtése

2013-08-25 - Tisztelt Doktor Úr!68 éves vagyok,évek óta súlyos orrlégzési gondokkal járok körbe-körbe,Sztk,privát rendelés,stb.Kaptam már cseppeket,mindenféle orrspayket,voltam allergia vizsgálaton,pullmanológián,fül-orr-gégészeten.Az orrelzáródásom és a szaglás elvesztése továbbra is komoly szenvedéseket okoz.Elkeserít,hogy a mai fejlett gyógyítás sem segített idáig.Talán nem találtam rá a megfelelő helyekre?Mit javasol?Köszönettel:Soós Mihály

válasz megtekintése »

2010-12-20 - KEDVES DOKTOR ÚR.NEKEM EGY TÖBB MINT 19 ÉVE TARTÓ SZÉDÜLÉSEM VAN .AMIT MEG ELŐZÖTT EGY FÜL BETEGSÉG AMITŐL 2 HÉTIG TELJESEN SÜKET VOLTAM AZ OKÁT NEM MONDTÁK.RÁ KB 3 HÓNAPRA JELENKEZET AZ ELSŐ SZÉDÜLÉSEM.AMI AZ ÉVEK SORÁN EGYRE SŰRŰBB LETT,8 ÉVE VOLTAM ELŐSZÖR A PANASZAIMMAL ORVOSNÁL,AKKOR CSAK FÜLÉSZETRE KÜLDTEK OTT IDEGI HALLÁS VESZTÉST IRTAK A PAPIROMRA.ÉS NEM NAGYON VETTEK KOMOLYAN,MONDVÁN A PANASZAIM HOZ FIATAL VAGYOK MÉG.AKKOR ÚJABB,3 ÉVIG NEM MENTEM ORVOSHOZ ,DE MÁR ANYIRA GYAKORIAK LETTEK A SZÉDŰLÉSEIM ,HOGY A MUNKÁM SEM TUDTAM ELLÁTNI.UJRA ELMENTEM ORVOSHOZ,NAGY NEHEZEN ELKÜLDTEK FEJ MR RE,OTT VASCULÁRIS LEOSIOKAT TALÁLTAK A MÉDIA TERÜLETÉN,MÁRA MÁR ÁLLANDÓ FŰLCSENGÉSEM VAN A FEJEM KB 7 HONAPJA ÁLLANDÓAN FÁJ ÉS 2-3 NAPONTA MIGRÉN SZERŰ FEJGÖRCSEIM VANNAK,LEFEKVÉSKOR ERŐSŐDIK .A NYAKAMIS NAGYON FÁJT IGY ELKÜLDTEK MR RE A CERVICALIS LORDOZIS KIEGYENESEDETT,EZZEL MÉG NEM MENTEM VISSZA AZ ORVOSHOZ,LEHET,HOGY EZ MIATT VANNAK A SZÉDÜLÉSEIM ÉS AZ ÁLLANDÓ FEJFÁJÁSOM-A SZÉDÜLÉS VAN HOGY EGÉSZNAP TART.KÉREM IRJON EGY PÁR SORT MIIS LEHET A MEGOLDÁS?KÖSZÖNÖM .ÉVA

válasz megtekintése »

2007-06-29 - Tisztelt doktor úr!

21 éves nő vagyok. Két éve tartó fülzúgással küzdök (halláscsökkenéssel együtt), amelyre Betasercet szedek. Újabban furcsa természetű szédülés társult a zúgás mellé.

Folyamatosan (kb. egy hete) érzek egy enyhe bizonytalanságot, ez nem kifejezetten forgásszerű (ha nagyon le kéne írnom, hullámzó).
Néha azonban "meg is billenek" (ez egy 1 másodperces, forgó jellegű megszédülés, kb. egy negyed fordulat), és ez, azt hiszem, már régebb óta tart: volt egy 2 napja, az előtt másfél héttel, az előtt kb. egy hónappal, eddig tudom visszavezetni. (Tehát úgy tűnik fel, mintha egyre gyakoribb lenne.)

A fejemben időnként szorítást érzek, mióta a bizonytalanság tart.
A fülemben dugulást, pattogást, enyhe fájdalmat tapasztalok, de ez, mióta csak fülzúgásos vagyok, időnként előfordul.

Sajnos krónikus információhiányban szenvedek, az orvosom futószalagon gyógyít másokat, és a kérdéseimmel az ő gyógyító munkáját akadályoznám. :(( Ő a zúgásra annak idején végül (eredménytelen vizsgálatok után) "agyi keringési zavart" mondott. Most egy nyaki gerincröntgenem volt (kiegyenesedett lordosis az eredmény), és majd koponya MR-re megyek.

A kérdéseim a következők lennének. Egyrészt, Ön milyen vizsgálatokat tartana az én esetemben indokoltnak?
Másrészt, van-e "végső megoldás", azaz, bármilyen úton, el tudják-e kerülni azt, hogy egy szédülő és folyamatosan romló beteg egész életében megállíthatatlan, folyamatos szédüléssel ágybanfekvésre kényszerüljön? Vagy előfordulnak ilyen betegek? Én természetesen nagyon messze vagyok ettől az állapottól, de azért szeretném tudni, van-e ilyen, ahogy a rákosok is tudják a legrosszabb kimenetelt, úgy küzdenek ellene.

Előre is köszönöm a tájékoztatást!

válasz megtekintése »

2007-06-27 - Egy megfázást követően néhány hónapja rendszeresen (naponta többször is) bedugul az orrom. Ez amolyan "száraz" bedugulás, tehát nem tudom kifújni, mert nincs mit. Éjszaka is többször felébredek arra, hogy nem kapok levegőt. Orrcsepp használatára kitisztul az orrom, de azt sem merem állandóan használni. Mi lehet ennek az oka? Válaszát előre is köszönöm.

válasz megtekintése »

2007-06-27 - Tisztelt Doktor Úr!
1996-ban műtötték a bal fülemet otosclerosis miatt. 2001 óta, 6 éve zúg a fülem, és rettenetes fájdalmak alakultak ki a bal fül körül, a halántéki részen, a fül előtt és az orr illetve arc és homloküregben. Ezek állandó fájdalmak. Nem ilyen erős, de hasonló rendellenességet érzek a jobb oldalon is. A fejem, mintha állandóan abroncsban lenne. A fájdalmak a fülből indulnak, úgy érzem. Infúzió, gyógyszerek, akpunktúra, zajgenerátor, egyik sem segítetett. Úgy érzem, megőrülök az állandó, erős fájdalomtól és zúgástól. Nyugtató, antidepresszív gyógyszerek sem jelentenek számomra megoldást.
Szeretném megkérdezni, mit tudna javasolni? Szeretnék a fájdalmaktól megszabadulni.
Felkereshetném-e panaszaimmal?
Tisztelettel:
Schulczné Pacher Márta

válasz megtekintése »

« vissza

Időpont foglalás

 

Időpont foglalás ›
A foglaláshoz regisztráció szükséges.
Regisztráció ›
Ha már regisztrált, az oldal tetején található link segítségével beléphet.
Az orvos válaszol
Tegye fel kérdését - írásban válaszolunk Önnek Kérdezzen Ön is! ›
Mennyire tetszenek Önnek a megújult Citymed oldalak?